HDFC Bank Interview Questions

HDFC Bank offers jobs in Insurance, Sales, Financial Service Associate, Data Entry, Back Office, Branch Relationship Manager, and many other roles.

If you are preparing for HDFC bank interview and don’t know how to crack interview then you are at the right place. We help you understand the level oo difficulty of the questions asked in the HDFC job interview.

Have a look at these HDFC bank interview questions and answers:

Question 1. Who is the CEO of HDFC bank?
Answer - Aditya Puri

Question 2. Where the Headquarters of HDFC located?
Answer - Mumbai, India

Question 3. Who is the Founder of HDFC bank?
Answer - Hasmukhbhai Parekh

Question 4. When was the HDFC bank Incorporated?
Answer – In August 1994

Question 5. What are the Services provided by the HDFC bank?
Answer – Investment Banking
Investment Management
Wealth Management
Private Banking
Corporate Banking
Private Equity
Finance and Insurance
Consumer Banking
Mortgages
Credit Cards

Question 6. What is the full form of HDFC bank?
Answer - Housing Development Finance Corporation Limited

Question 7. How much do you know about HDFC Ltd’s business?
Answer - The Housing Development Finance Corporation Limited (HDFC) was incorporated in August 1994 in the name of ‘HDFC Bank Limited’ currently has a nationwide network of 3,600 Branches and 11,515 ATMs in 2,272 Indian towns and cities.

Question 8. How is gross and net salary calculated?
Answer - Gross salary is the total salary of an employee which includes basic, HRA, DA, and other allowances Net salary is the salary which is paid to an employee after deductions like ESI and PF.

Question 9. Do you know what Section 80E of the Income Tax Act stands for?
Answer - Section 80 E is applicable for getting a deduction up to 1,50,000 out of all income. In case of insurance maximum deduction is 1,50,000 pa on all the one-year annual premium paid. it is tax benefit deduction

Question 10. What do you mean by Auditing?
Answer - An unbiased examination and evaluation of the financial statements of an organization. It can be done internally by employees of the organization or externally by an outside firm.

Why do you want to work for HDFC?

* Say you would like to grow your career in banking and feel HDFC Bank is an excellent place to accomplish this goal.

* Say that it would be proud to work for a company that is listed in BrandZ’s Top 100 Global Brands List.

Translate »