SBI Bank Interview Question

1.)Where the Headquarters of SBI located?

Ans. Mumbai, Maharashtra.

2.)When was the SBI is came into existence?

Ans. 2 June 1806.

3.)Who is the Chairman of State Bank of India ?

Ans. Arundhati Bhattacharya.

4.)When SBI become nationalised State Bank of India?

Ans. 1 July 1955

5.)What was the previous name of the SBI bank before it become the Nationalized bank?

Ans. Imperial Bank of India (IBI)

6.)Describe Network of State bank of india?

Ans.State Bank of India is India’s largest bank with a network of over 13000 branches and 5 associate banks located even in the remotest parts of India.

7.)What are the four Big bank of India?
State Bank of India
Bank of Baroda
Punjab National Bank
ICICI Bank.

8.)How many employees in State bank of india?

Ans.222,033 in 2014

9.) What is the Slogan of State bank of india?

Ans.The Banker to Every Indian

10.)What are the Services provided by the State bank of India?

consumer banking
corporate banking
finance and insurance
investment banking
mortgage loans
private banking
private equity
savings
Securities
asset management
wealth management
Credit cards

Translate »